Tværfagligt symposium V

Tværfagligt symposium V – For læger, terapeuter og pædagoger 8. og 9. november 2024

HVORDAN SKABER VI LIVSBEKRÆFTENDE MILJØER?

Vores overskudskræfter er udfordret i tiden. Der er så meget vi skal nå. Langvarig fysisk og psykisk træthed er blevet mere almindeligt. Samtidig føler mange også en usikkerhed over, hvad fremtiden mon vil bringe. Tryghed i hverdagen, og i sygdom, er ikke mere en selvfølgelighed for mange. Skærmene tager vores tid, udsyn og indsigt…

Både hos små, voksne og gamle betyder alt dette, at evnen til at lege, være sammen, samtale og skabe noget meningsfuldt nok er blevet mindre – og måske ikke værdsættes så meget som før? I de tidligere tværfaglige symposier har fokus været på livskræfter. Vi vil i år uddybe, hvordan også omgivelserne og det vi gør sammen, kan virke styrkende og belivende på os. Vi vil se på, hvordan et livsbekræftende miljø kan understøtte og nære os personligt og i vores fællesskaber. Også når vi er syge, har udviklingshandicap eller med alderen evt. får en demenslidelse.

Et livsbekræftende miljø er naturligvis det som kan opleves støttende og bærende i arkitekturen omkring os, i hverdagsrytmer og meget andet. Men det er også det vedvarende fokus fra os, der arbejder for andre mennesker på, at vi kan fremme deres helse, ved at virke bevidst skabende og være tydelige i vores kommunikation og sprog.

Vi vil derfor i år dykke yderligere ned i det kunstneriske og dets muligheder sammen med Göran Krantz og Paul Klarskov. Og i overvejelser om det praktiske arbejde med kunst og kultur som basis for et livsbekræftende miljø for alle med Jakob Bønløkke og Lisbet Kolmos. Dertil skal vi øve at fremme vores egen vitalitet, med eurytmiøvelser ved Rolf Kjær.

Vi vil også i år give god tid til samtaler, så alle kan komme til orde og selv formulere tanker og meninger, omkring det livsbekræftende i deres eget hverdagsmiljø!

PROGRAM

Fredag, 8. november

14.30 Ankomst og indkvartering

15.00 Velkomst – Ydre miljø – indre miljø. Vores liv i verden- verdens liv i os.
Indledning til symposiets tema v. Tomas Henckel Johansen.

15.45 Sprog og udtryk v. Paul Klarskov

16.15 Pause

16.45 Livgivende samvær – bidrag fra den kunstneriske praksis v. Jakob Bønløkke

17.45 Samtalegrupper

18.30 Aftensmad

19.30 ”Arts based research”– videnskabelige perspektiver på forholdet mellem kunstnerisk aktivitet og selverkendelse. v. Göran Krantz

20.30 Tak for i dag

Lørdag, 9. november

7.30 Morgenmad

8.30 Helseeurytmi: Vitalitet i en moderne hverdag – praktiske øvelser. v. Rolf Kjær.

9.30 Livsbekræftende miljø – også for mennesker med demens v. Lisbet Kolmos

10.30 Sprog og udtryk v. Paul Klarskov

11.00 Samtalegrupper (med te og kaffe)

12.00 Frokost og mulighed for gåtur

13.00 ”Phenomenology of artistic practice” –kunstnerisk praksis og samtale v. Göran Krantz

14.30 Afrunding og sammenfatning v. Tomas Johansen

15.00 Tak for denne gang…

 

TILMELDING HER

Tilmelding